La ICTS SOCIB en la Nit Europea dels Investigadors 2020

Avui, divendres 27 de novembre, el Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB) participa en la Nit Europea dels Investigadors 2020 amb la iniciativa “Voces, CSIC Balears”, un podcast mensual de divulgació científica organitzat per la Representació institucional del CSIC a les Illes Balears. El primer episodi, que ja està disponible a iVoox, consisteix en un especial que dóna veu a investigadors i investigadores de Balears involucrats en projectes europeus.

Podcast

Per part de la ICTS SOCIB, Adèle Révelard, investigadora postdoctoral a la Infraestructura de Radar Costaner d'Alta Freqüència, presenta el projecte EuroSea, finançat per la Unió Europea en el marc d'Horizon 2020. En aquesta entrevista, Adèle Révelard explica la tasca del projecte EuroSea amb l'objectiu de millorar el sistema europeu d'observació i predicció de l'oceà, proporcionant observacions i prediccions oceàniques que permetin avançar en el coneixement científic sobre el clima oceànic, els ecosistemes marins i la seva vulnerabilitat davant els efectes de l'activitat humana, i per posar de manifest la importància de l'oceà per aconseguir una societat econòmicament viable i sana.

El podcast presentat per Adrián García, tècnic de Comunicació i Divulgació de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos - IFISC (CSIC-UIB), compta també amb la participació de Massimiliano Zanin, investigador postdoctoral a l'IFISC (CSIC-UIB) i coordinador del projecte ARCTIC, i amb Anna Traveset, Professora d'Investigació del CSIC a l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats - IMEDEA (CSIC-UIB), representant institucional del CSIC a les Illes Balears, i participant en el projecte LIFE 4 Pollinators.

La Nit Europea dels Investigadors és un projecte de divulgació científica emmarcat en Horizon 2020, el programa de recerca i innovació de la Unió Europea, sota les accions Marie Skłodowska-Curie. L'edició del 2020 compta amb la participació de 30 països europeus amb l'objectiu d'apropar la ciència a les persones que investiguen i al públic en general, demostrar d'una forma pràctica i lúdica la relació entre investigació i vida quotidiana, i divulgar els estudis científics entre els joves.