SOCIB s'uneix a el Dia Mundial dels Oceans

Des del SOCIB ens sumem al Dia Mundial del Oceans, que enguany es presenta sota el lema "Innovació per un oceà sostenible", i ho fem participant en diferents activitats:

Participem activament en la Primera Cimera Virtual sobre Cultura Oceànica, organitzada per la Comissió Oceanogràfica Intergovernamental de la UNESCO, en col·laboració amb Ocean Wise, EuroGOOSExperiential Atelier. L'objectiu és presentar projectes, proposar eines i compartir experiències al voltant de la Cultura Oceànica com a element essencial per a promoure una ciutadania més conscienciada sobre la importància dels recursos marins - Decenni de les Ciències Oceàniques per al Desenvolupament Sostenible (2021-2030) -.

El SOCIB, com a membre de la xarxa d'experts de cultura oceànica de EuroGOOS i de la UNESCO, ha compartit amb la comunitat internacional de Cultura Oceànica, a través del web de l'esdeveniment, més de 30 recursos educatius, que enguany els interessats i experts podran conèixer i utilitzar.

A les 12 hores, Joaquim Tintoré participa al webinar del CSIC "Dia Mundial dels Oceans" on es presentaran els principals reptes de la investigació oceànica per a les pròximes dècades, el lideratge del CSIC, els recursos necessaris i l'impacte esperat en la societat. En aquesta ocasió, Joaquim Tintoré i Jordi Sorribas són els encarregats de presentar el primer desafiament, que aborda les necessitats de la observació oceànica sostinguda i integrada com un requisit per comprendre l'estat i la variabilitat dels oceans i el seu paper en la regulació del clima, en la salut dels oceans i la resposta operacional. Amb format de taula rodona, es comptarà també amb la participació de 20 investigadors que han elaborat el capítol Oceans de el Llibre Blanc CSIC Desafiaments Científics 2050, i alguns dels coordinadors de les Plataformes Temàtiques Interdisciplinars relacionades (PTI-WaterIOS, PTI Teledetecció, PTI Pesca Sostenible, PTI CSIC Polar).

Finalment, a les 18 hores, Joaquim Tintoré intervé en la Taula rodona en línia "La salut dels oceans", organitzada pel Màster de Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental de la UPF Barcelona School of Management. En el debat s'abordaran temes com: Estan en risc els ecosistemes marins? En quina situació es troben els oceans?. En aquest esdeveniment participen: Mònica Montory, investigadora a la Universitat de Concepción (Xile); Rosa M. Tristany, periodista especialitzada en medi ambient i Josep Maria Gili, professor investigador en ICM-CSIC.